perjantai 17. heinäkuuta 2015

Vähän kitkentää

Kesä on ollut kylmä, Rovaniemellä ei ole tainnut vielä olla yhtään virallista hellepäivää (yli 25,1 astetta lämmintä). Viime vuonna kun oli oikein kunnon hellekesä, oli hellepäiviä Roviksessakin 19. Tänä vuonna kaikki kasvit ovat kasvussaan pari viikkoa myöhässä. Luonnossakin kerään kasveja paljon myöhemmin mitä normaalisti olisivat keruuvalmiina. Palstamaalla se on hyvä ja huono. Hyötykasvit ovat kasvaneet ehkä vähän hitaammin myöskin, mutta rikkaruohot ovat aikaan nähden tosi vähäisiä! Kitkentä on käynyt nopeasti. Kahdella käyntikerralla olen saanut palstan miltei puhtaaksi. Tässäpä kännykän kuvahyökkäys parin päivän takaisesta kitkentäreissusta. Yritänpä joku päivä mennä oikean kameran kanssa palstalle...

Porkkanat vielä mininä. Pilleriporkkanat ovat nousseet vain sieltä täältä. Näitä kepulisiemeniä aina vähän epäilenkin. Nykyään välttelen istutusnauhojakin kuin ruttoa.

Salaattia ja kaikenlaista. Kyllä ne sieltä nousee, hitaasti mutta varmasti.

Sipulit ovat minusta tänä vuonna oikeinkin ketteriä kasvamaan.

Edessä suoraan maahan kylvetyt kesäkurpitsat ja takana valmiit taimet. Valmiit eivät ole oikein elämästään maalla tykänneet, mutta kyllä nekin jo kukkia pukkaavat.


Vihertää, vihertää! Muutkin kuin vain rikkaruohot.

Minun epämääräinen pottumaa tässä edessä, rikkaruohojen kanssa kasvaa.

Joku oli käynyt kaivamassa harson alla persiljapenkkiä!

Salaatit

Koska saadaan maiskutella herneitä?!

Palstamaa 15.7.
Vasemmalla nauris, oikealla lanttu

Punajuuret ei petä! Nimittäin kasvamattomuudessaan. Ei kasva mulla, vaikka kuinka joka vuosi niitä tänne lykkään...

En valita kylmästä kesästä. Välillä on ihan hyvä että on tällaisiakin kesiä. Viime vuonna saatiin hellettä tämänkin kesän edestä. Olisihan se mukava kuitenkin saada edes se muutama hellepäiväkin :) Tämmöisenä kesänä on ollut hyvä tehdä ehostamishommia kun ei tunnu että menee hyvä hellepäivä hukkaan. Naapureiden kanssa maalattiin tällä viikolla taloyhtiön jättimäinen autokatos. Kyllä tuli komea! Ja aiemminhan öljysin terassin. Ja viime vuonna uusittuun perennapenkkiinkään ei ole kerennyt paljoa rikkaruohoja tulla kun kaikki kasvaa muutenkin hitaasti. Eli on niitä hyviä puolia tässä hieman viileämmässäkin kesässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti