sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Palstalla tänään ja puutarhahommia

Lähdin tänään perkkaamaan palstamaata. Odotin vihertävää mattoa, mutta rikkaruohoja olikin aika vähän. Yleensä tähän aikaan on jo paaaaaljon enemmän. Mutta kaikki kasvu on kylmän kesän takia myöhässä ja niin on myös rikkakasvien kasvu. Perkkasin pari penkkiä ja taiteilin sokeriherneelle vähän pajutukia. Rikkaruohoja täytyy tulla taas joku päivä repimään lisää koska hommahan jäi kesken. Muuten olisi ollut hyvä jatkaa mutta ei jaksanut enää tehdä kädellä nyppimisliikettä. Sää oli hyvä, vähän kylmä tuuli mutta aurinkoista. Ei siis liian kuuma eikä kylmä. Ja ötököitäkään ei ollut paljoa. Täydellinen rikkaruohojen nyhtämissää siis :D

Aamulla aamupuuroa syödessäni kuulin yhtäkkiä siimaleikkurin surinaa. Naapurin miehet olivat aloittaneet rannan trimmaamisen. "JES!" Ajattelin. "Pääsen oikeisiin töihin!" Ja äkkiä piti vetaista kärkivahvistetyökengät ja fjällrävenit jalkaan ja hanskat kouraan. Sitten pihalle heinätöihin. Äkkiäkös se rannan puhdistus sujui kun pojat vetelivät leikkureilla ja minä raapustin rautaharavalla jätteet rinnettä alas. Myöhemmin tuli vielä yks naapuri minua auttamaan ja nyt on rannassa odottamassa pois vientiä monta kasaa ruohojätettä. Eipähän kerenneet lupiinit siementämään! Hah! ..no ei ne kerenneet oikein kukkimaankaan, niin ajoissa olivat pojat trimmailussa.

Tässä muutama kännykkäkuva tältä päivältä.

Palstamaa tullessa. Vetaisin harsot pois ja otin kuvan.

Sokeriherneiden tukipylväiden tekoa.

Palstamaa lähtiessä. Vielä on perkattavaa keskellä. Aika hyvin on nousseet oikeatkin kasvit. Parissa kasvissa on vielä jännän paikka nouseeko sieltä jotain.

Tämmöinen kasvihuoneilmiö jäi kun lähdin kotiin. Toivottavasti ei lennä tuulen mukana :D

Rannassa riitti heinähommia tänään :) Nyt se on siisti.

On tullut myös viikko sitten tehtyä monta vuotta suunniteltu terassin öljyäminen. Isäni toi lainaan painepesurin ja sillä pesin ensin sekä kalusteet että terassin. Sitten laitoin puuöljyä kahteen kertaan. Terassi on kuin uusi! En olisi uskonut kuinka hyvä siitä voi tulla. Kalusteetkin uudistuivat täysin. Aivan mahtavaa!

 


Kun innostuu, niin kaikki pitää öljytä! :D Vetasinpa sitten yhden kerroksen kasvihuoneen laitoihinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti