perjantai 31. heinäkuuta 2015

Heinäkuun loppu

Menin palstalle "nopeasti käymään" ja pari tuntia nyhdin rikkaruohoja! Nyt kun on satanut niin oli rikkaruohot alkaneet kunnolla rehottamaan. Eli se siitä "ei ole tänä kesänä paljon rikkaruohoja" :D Alkuviikosta tuli myös heti sadesään tauotessa öljyttyä rantaan menevät portaat. Tuli oikein hyvä. On satanut niin paljon tällä viikolla että on pitänyt ihan suunnitella kaikkea mitä aikoo ulkona tehdä heti kun sade lakkaa. Eilen ehdin illasta hakea mesiangervon kukkia kuivuriin kun kävi jopa aurinkokin esillä. Huhhuh.. Mikä kesä. Tai mikä kesä? No näin tänä vuonna.

Niin ja tänään oli Honkaharjun puutarhan viimeinen aukiolopäivä tälle vuodelle. Mietin vähän ennen neljää että käynpä puutarhalla hakemassa keijuangervon taimen kun yksi on penkissä kuollut. Ajattelin että puutarha on muistaakseni kuuteen saakka auki. Sitten paikalla puutarhan omistajat kyselivät että tulitko hakemaan voittamiasi liljoja. Jaa että mitä liljoja..? Noh, olin voittanut Honkaharjun puutarhan facebook-sivuilla järjestämässä arvonnassa 12 kpl jättikokoisia liljoja! Ja puutarha oli menossa neljältä kiinni. Hyvä tuuri pariin kertaan :D Kiitos Honkaharjun puutarhalle! Liljat eivät mahtuneet minun pienelle pihalle joten vein ne äidille. Sitä keijuangervoa en saanut kuitenkaan, oli ehtineet jo loppua. Täytyy hankkia uusi sitten keväällä.

Seuraavana vuorossa upeita vanhan kännykän kuvia:

Kesäkurpitsat saivat ruohokatteen

Kesäkurpitsat siemenistä

Palstamaa 31.7.15Harsotaivaan alla

Tikkuja harson nostoksi. Käyttämättä jääneet punomispajut on hyvä kierrättää  palstamaalla.

Lumiset vuoret

Palstan etualalla olevat kukat ovat alkaneet nousta. En oikein meinaa kuitenkaan uskoa että auringonkukat ehtisivät tänä kesänä kukkimaan. Kukkien seassa myös härkäpapua.

Tässäpä mielenkiintoinen kamomillakasvattamo. Ympärillä tyhjää palstamaata. Eipä tiedä tuleeko tuolta jostain kamomillaa...


Rannan portaat ovat vanhat ja kuluneet. Aina kun on tulva keväisin niin portaat kastuvat puoleen väliinkin saakka. Parina vuonna olemme ne nostaneet ylös pihalle ettei tulva vie niitä kokonaan mennessään. Nyt ne on pariin kertaan öljytty ja saivat nekin lisää elinaikaa. Vasemmassa kuvassa ensimmäinen kerros öljyä vedetty puoleen väliin kunnes öljy loppui ja piti tehdä mutka rautakauppaan. Oikealla olevassa kuvassa kahteen kertaan öljytty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti