tiistai 26. kesäkuuta 2012

Keskikesän kukkaloistoa

Takapihan perennapenkki sai uusia asukkeja, tosin jo viime viikolla. Mutta nyt innostuin ottamaan kuvia takapihalta. Kaivelin taloyhtiön "kompostista" kevätvuohenjuuren ja vaaleanpunaista pikkusydäntä. Vielä kun jostakin saisi valkoista pikkusydäntä niin olisi niitäkin monen värisiä. Lisäksi otin naapurin penkistä tuollaista pienikukkaista nättiä kukkaa. Toinen naapuri muisti nimenkin mutta minä sen jo unohdin.

Tässäpä parin päivän edestä kukkasia:

Etupihan puolelta tien laitaaSieltä ne lupiinit nyt sitten alkaa kukkimaan. Täytyy ne niittää kun ovat kukinnan lopussa etteivät leviäisi enää yhtään enempää.


Löytyy vaaleanpunaista..

..ja valkoista..

..ja sinistä lupiiniaRuusukin on jo nupullaan

Lehtosinilatva on aloittanut kukinnan
Tämä on se naapurin penkistä haettu pieni kaunis kukkanen jonka nimeä en muista


Seuraavaksi pari kuvaa takapihasta. Katoksessa roikkuu ne ihanat miljoonakello-amppelit. Ikkunalaudalta löytyy pelargoniat. Vasemmalta puolelta aidan takana kasvaa ruusupensas ja aidan päässä pensas, jonka nimeä en nyt taas muista. Mummo on sen ilmeisesti tuonut talon pihalta, josta muutti tähän asuntoon. Siihen tulee kauniit valkoiset kukat. Kukasta taisikin olla edellisissä kirjoituksissa lähikuvakin. Vielä on muovikasvihuone käytössä kun emme ole vielä saaneet aikaiseksi rakentaa uutta kasvihuonetta käyttöön.

Viime kesänä tein laattojen vasemmanpuoleisesta isosta kukkapenkistä nurmikon. Nurmetus näytti kyllä epäilyttävän ei-nurmikolta vielä nyt keväällä, mutta nyt kun siitä on ajettu ensi kertaa nurmi koneella niin sehän näyttää jo ihan nurmikolta! Kun lumet sulivat, sieltä nousi edellisvuotisia tulppaaneja ja löytyy sieltä vielä perennojen juuriakin kun niitäkin pukkaa sieltä edelleen. Mutta nyt kun sitä alkaa ajamaan leikkurilla niin eiköhän siitä ihan hyvä tule. Nuo laatat saatan vielä kuitenkin tänä kesänä poistaa ja laittaa nurmetuksen siihenkin.

Takapihamme
Nyt tulee tiukkaa tekstiä, koita pysyä hereillä :D

Tässä on sitten se takapihan perennapenkki. Siitä on 1/4 vielä tyhjänä. Koko etualan piti kasvaa tulppaaneja täyteen keväällä, mutta myyrät verottivat ja penkistä nousi vain kolme sipulia. KOLME! Vaikka monia kymmeniä sinne syksyllä laitettiin.. Etualalle istutin siis viime viikolla tuota kevätvuohenjuurta ja penkin laidalle eteen sitä pienikukkaista nättiä kasvia. Sitten on tämä lehtosinilatva. Sain niiden taimet Lapin Ammattiopistolta jossa testataan erilaisia luonnonkasvien kasvatuksia. Samaan syssyyn sain myös tenonajuruohon taimen joka kasvaa rannassa rinteessä pensasmustikan vieressä. Ja sain LAO:lta myös hapron, joka näkyy penkin vasemmassa yläkulmassa. Sen vieressä kasvaa viime vuonna puutarhalta ostetut tummat pikkusydämet ja viime viikolla niiden sekaan istutetut vaaleanpunaiset pikkusydämet. Tarha-alpi nousee niiden vieressä komeana ja hyvin levinneenä. Niiden taimetkin ostin viime vuonna puutarhalta. Alpien edessä on vielä matalakasvuinen kukka (myös viime vuonna puutarhalta) mutta arvatkaapas muistanko senkään nimeä. Lisäksi terassin ja penkin välillä on muutama pieni pensas (myös puutarhalta) joiden nimeä en tähän hätään yllätysyllätys muista..

Takapihan perennapenkki

Tosi hyvin näkyy että tuossa on oikeassa alakulmassa pensasmustikka ja sen yläpuolella tenonajuruoho

Sellaista tänään. Maijamaalainen kuittaa.

2 kommenttia:

  1. Bellis eli kaunokainen se taitaa olla. Tsemppiä ja uuteen tulppaaniyritykseen intoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpäs muuten onkin! Nätti pieni kukkanen :) Kiitoksia tiedosta!

      Poista