maanantai 10. kesäkuuta 2013

Tehdään kesää

Eilen käytiin Eveliinan kanssa laittamassa maalle sipulit, sokeriherne ja pensaspapu. Eveliina oli hankkinut ainakin punasipuleita ja ryvässipuleita. Minulta on muuten muutama ihminen kysynyt että mistäköhän saisi vielä sipulia maalle. En tiedä vieläkö Tervolan 4H:lla on jäljellä, mutta he ainakin myivät sipulia keväällä. Ja toinen paikka mistä vielä näkyi olevan oli Honkaharjun puutarha. Kassan vieressä näytti olevan sipulipusseja.

Tänään sitten hain tosiaan Honkaharjulta taloyhtiön kukat. Parin naapurin kanssa ne laitoimme laatikoihin. Jokaiseen astiaan tuli siis kolme sitruunankeltaista mustasilmäsusannaa, kaksi valkoista petuniaa ja kolme vaaleanviolettia lobeliaa. Ihmeen hyvin nuo obeliskit ovat selviytyneet talven vaikka niitä ei kukaan siirtänyt varastoon vaan ne olivat koko talven hangen alla. Vain pari yläsolmupunosta joutui uusimaan. Vaikka ei ne varmaan seuraavaa talvea selviä. Pitänee kehitellä ensi vuodeksi jotain kivaa taas, miten olisi pieni pajuseinämä?!

Vielä niiiiin pieniä sieviä
 Viime vuonna isompi lumipalloheisi piti leikata alas koska sitä leikattiin keväällä väärin. Se ei jaksanut kannatella enää itseään kun se oli täynnä kukkia ja tuli rankkasade. Kukat kerryttivät vettä ja silloin oksat painuivat maahan ja katkesivat. Nyt sillä on pitkiä oksia jotka eivät pysy pystyssä. Huoh.. Saa nähdä mitä tuon kanssa tekee. Toinen lumipalloheisi on nyt komea pensas kun se leikattiin aika matalaksi kai pari vuotta takaperin. Muutama nuppu siinä jo onkin. Kyllä on kesä ajoissa tänä vuonna kun kaikki kukkii jo, osa jo kuun vaihteessa kuten tuomi!

Voihan lumipalloheisi tuulessa! (tänään oli vähän sade- ja ukkoskuuroja liikkeellä, kauhea tuuli kun yritin ottaa kuvia)

Vasta istutetut kesäkukkaset

Mikä lie iskenyt pihlajaan. Pitänee kaataa pois.

Kesäkukkia saa taas ihastella. Nämä siis taloyhtiön kukkina. Mustasilmäsusanna, lobelia ja petunia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti