tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pilipilipom!

Sataa! Vihdoinkin. Täällä Saarenkylässä ei ole tullut sadetta ties kuinka pitkään aikaan. Piti kyllä sataa koko päivän mutta vasta tuossa tunti sitten näin ensimmäisiä pisaroita (ja nyt on kello yhdeksän illalla). Mutta kyllä oli aamulla KYLMÄ. Vaikka asteet oli laskeneet vain 17 asteeseen niin tuntui todella kylmältä. Ja oli vielä sellainen pohjoisesta tuleva kylmä tuuli niin eipä enää hellevaatteissa pärjännyt. Äsken kun katsoin mittaria niin näytti 13 astetta. Silloin tuli kiire kun päätin ottaa yrtit evakkoon sisälle. Samalla lykkäsin kasvihuoneeseen pelargoniat ja ne siniset kukkaset koreissa.

Eveliina ja Ville kävivät tänään Pöykkölän palstalla heittämässä pottuja maahan. Vielä jäi ilmeisesti laittamattakin ja minullakin on täällä vielä yksi lootallinen. Eräs paikallinen viljelijä antoi laatikon jotain kuulemma aivan mahtavan makuisia perunoita isälleni mukaan ja sanoi että näitä hän ei ole monelle antanutkaan. Kirjoittipa vielä lajikkeen laatikon kylkeen ja Opera siinä näkyy seisovan. Eipä ole kyllä tullut maisettua. Pitää varmaan kaivaa opiskeluajalta perunakirja esiin, vaikka johan täältä netistä kaikkea löytyy.

Kuvia jotka juuri äsken otin ja samantien koneelle latasin:

mämämämämärkää!

Kesäkukat kaappiin..

..ja yrtit evakkoon keittiön pöydälle!

Huomenna onkin luonnonyrttien keruupäivä töissä. Täytyy kerätä ainakin kuusenkerkät, vadelman lehtiä ja muita. Jos kiinnostaa niin tulehan keräämään klo 9:00 LAO:n Metsäruusun toimipisteeseen. Siitä lähdemme liikkeelle lähistölle keräämään. Ja lopuksi maksetaan poimijalle päivän hintaan käteisenä tuorekilopunnituksen mukaan mitä on kerännyt. Voi siis ansaita jotain viettämällä aikaa luonnossa, mikäs sen parempaa. Jos kiinnostaa tulla myöhemmin keruupäiville niin seurailehan 4H:n nettisivuja ja facebook-sivuja.

Ainiin ja Pöykkölässä on vielä muutama palsta vapaana joten jos kiinnostaa niin otahan yhteyttä, yhteystiedot löytyy Rovaniemen 4H:n nettisivuilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti