sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Loputkin

Nyt on loputkin kylvöt tehty. Tai no, pitää vielä purjosipulin taimet ja pullokurpitsa heittää joku päivä maalle. Maissia ei tule koska en saanut sitä ikinä kylvettyä purkkeihin :D Tänään tuli laitettua tilli, mangoldi, kamomillasaunio, pinaatti, mustajuuri, kirveli, punajuuri, kähäräpersilja, retikka, palsternakka, kehäkukka, kurkkuyrtti, tuoksuampiaisyrtti, viittä eri auringonkukkaa, ruiskaunokki ja aitohunajakukka. Jopas oli lista! Viikko sitten laitetut retiisi, nauris ja vähän lanttuakin oli jo itänyt. Taas päästään seuraamaan kasvun ihmettä.

Hain tänään myös omat kesäkukat puutarhalta. Eli kaksi vaaleanpunaista miljoonakelloa ja keijunmekon.

Sieltä ne lähtee kasvamaan!Sääskilakki on kiva koska itikat on niin kesyjä että istuvat olkapäälläkinNauris

Lanttu

Retiisi

Saarenkylän palstamaa

Kesäkukat ilta-auringossa

Tornionlaaksonruusukin on aloittanut kukintansa. Nuppuja on paljon!

Yrtit tuli evakkoon sisälle kun tuli kylmät ilmat, mutta tänään raahasin ne taas takaisin kasvihuoneeseen.


Pelargoniat ovat alkaneet kukkia oikein kunnolla!


Takapihan viidakko tältä päivältä


Ranuan romotken myymälästä ostetut puutarhan kotieläimet :)

Ulko-ovelta tänään. Toivottavasti keijunmekko peittäisi tuon tukin pian...

Vielä riittää tulppaanien kukkaloistetta perennapenkissä
Viikon päästä voisi kylvää toisen satsin retiisiä. Ja tosiaan purjosipulit ja se pullokurpitsa pitää viedä maahan kasvamaan. Ja kuten lähikuvista näkyy niin kohtahan sitä täytyisi alkaa palstalla kitkentähommiinkin!

Perjantaina tuli sateessa laitettua työjuttuina Pöykkölän palstamaalta tyhjiä nurkkia ja tyhjiä palstoja kasvulle. Kävin laittamassa maahan ainakin auringonkukkaa, kehäkukkaa, aitohunajakukkaa ja persianapilaa. Toivottavasti lähtevät hyvin kasvamaan niin saataisiin maata muokattua ja kehäkukasta paljon kukkia kuivattavaksi. Minulla on kuvia Pöykkölän palstaltakin, täytyy tehdä ensi viikolla ihan oma kirjoitus siitä. Siellä on myös yksi palsta johon Eveliina ja Ville kävivät laittamassa pottuja. Ja potuista näkyikin jo lehdyköitä mukavasti :)

1 kommentti: