sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Multasormi hyvää päivää

En taida olla viherpeukalo, mutta multasormi ainakin! Työhanskaan on tullut reikä yhden sormen päähän. Niinpä kaikki multa tunkee hanskan sisälle. Pitänee käydä ostamassa lisää työhanskoja..

Vielä piti käydä mutka Pulkamontien puutarhalla tänään. Kauhaisin sieltä mukaan vielä kolme lumihiutaletta. Sain sitten istutettua tänään yhden pitkän korin jossa kaksi lumihiutaletta (meni vessan ikkunalle ulko-oven viereen) ja ne eiliset kukat sekä niiden kaveriksi yhteen pönttöön lumihiutaleen. Tänään myös päätin olla ottamatta yrttejä sisälle yöksi. Noh.. rakkaat sitruunamelissat tuli kuitenkin kannettua sisälle :)

Kasvihuone

Tämän päivän istutuksia

Niin mikäs se tämä kukka sitten olikaan?


Kaksi etanaa puutarhassa, tämä on niistä toinen

Pelargoniat Pulkamontien puutarhalta, ovat vielä pikkupurkeissa. Täytyy istuttaa ne myöhemmin.

Vuohenjuuri kukkii komeasti takapihan penkissä. Tämän ongin taloyhtiön kompostista viime vuoden keväällä ja jaoin kolmeksi. Istutin ne penkkiin ja nyt se on niiiiiin komeana penkissä.

Etuovella. Naapuri laittoi amppelin, mie pistin tänään lumihiutaleita lisää ikkunalaudalle. Ovelle tulee vielä myöhemmin keijunmekko.

Piti raottaa vähän sisätilaelämääkin! Ruusuja ikkunassa, oikeiden ruusujen kukintaa odotellessa.

Tuli mieleen tuosta viimeisestä kuvasta sisätilojen kasvit. Sisällä minulla on tällä hetkellä muun muassa komeasti kasvava kultaköynnös. Se kasvoi täällä jo mummolla monta vuotta. Kun me muutimme tänne, irrotettiin se seinästä ja vietiin seinien maalaamisen ajaksi saunaan. Se otti vähän nokkiinsa ja kuoletti monta pitkää varttansa. Aloin vaihtamaan siihen purkkia ja kävi ilmi että mummo ei ollut tainnut vähään aikaan muistaa sen multia vaihdella, koska eipä siellä oikein multaa ollutkaan. Pelkkää juurta koko möntti. No uusiin multiin päästessään se alkoikin kasvaa aivan uudella tahdilla. Nyt se on melkoinen viidakko! Näkyy tuossa kuvassakin siitä osa.

Lisäksi kuvassa näkyy tomaatin taimi jonka voitin arpajaisissa puutarhapäivänä Lapin ammattiopistolla. En ole ikinä kasvattanut tomaattia ja en tiedä jaksaako tuokaan raukkaparka kauon meillä elää, tuskin ainakaan pääsee hedelmää tuottamaan koska ei ole sellaista kasvihuonetta jonne sen saisi.

Tomaatin vieressä on vielä purjosipulit tulossa jotka siirrän sitten palstamaalle myöhemmin kesäkuussa. Niin ja sitten minulla on pöydällä palstamaalle siirtoa odottelemassa pullokurpitsaa, kalebassia. Siitä on tehty 4H:ssa kilpailu ja meilläkin yksi kerho laittoi kalebassin siemeniä kasvamaan eräällä kerhokerralla keväällä. Saa nähdä ehtiikö tuottaa hedelmää näillä leveysasteella taivasalla.

Mutta takaisin sisäkukkiin. On minulla vielä sellainen, myöskin mummolla jo täällä ollut, jättikokoinen kasvi jonka nimeä en edes tiedä. Kattoon saakka se oli korkea jo kun muutettiin ja vaihdoin sillekin astian alle viime vuonna. Sekin oli aikalailla pelkkä juuripaukku. Ja vaikka katkaisin sen ehkä kolmasosaan siitä mitä se oli, on se uusien multien myötä kasvanut hurjaa vauhtia melkein samankokoiseksi kuin mitä se aluksi oli. Niin ja sitten on vielä sellainen anopilta saatu kasvi mutta senkään nimeä en muista. Täytyy ottaa näistä kuvat niin ehkä joku osaa niistä sanoa mitä ne ovat. Muita sisäkasveja ei tällä hetkellä olekaan. Kolme vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti