tiistai 9. kesäkuuta 2015

Palstamaat valmiina palvelukseen ja luonnontuotejuttuja

Palstamaat on viikonlopun aikana muokattu traktorilla ja palstoitettu. Mutta varsinkin Pöykkölässä on kuulemma vielä hyvin märkä maa. Tänään oli Lapin kansassakin etusivun juttu kuinka kylvöt ovat monin paikoin myöhässä koska toukokuussa satoi niin paljon että kaikki pellot ovat vieläkin märkänä.. Minulla on tässä pari päivää vielä kiirettä mutta loppuviikosta otan kamat kasaan ja lampsin palstalle pottuja sun muita juttuja laittamaan. Alkaa jo multasormea syyhyttää!

Ostin uuden kuivurin toukokuun lopulla, ei tarvitse enää uhrata saunaa kasvien kuivaukseen. SOPU-kuivuri on Rovaniemeläisen pariskunnan kehittämä ja he myyvät sitä myös täällä. SOPU-kuivuria saa tilattua myös postin kautta. Olen käyttänyt tätä kuivuria entisessä työpaikassa paljon ja tykkään siitä. Se on minulle kätevä koska sinne mahtuu hyvin tavaraa, ei ole liian pieni. Lisäksi sen saa mukavasti kasaan säilytykseen koska tilaahan ei ole koskaan tarpeeksi. Ja sen kahdeksan hyllyä on helppo pestä ja niistä on myös helppo pujauttaa kuivuneet kasvit pussiin koska hyllyt ovat taitettavia. Tässä kuva oman kuivurin käyttöönottopäivältä:


Olen myös ollut pitämässä sekä itse että 4H:n Mian apuna erilaisia yrttikursseja tässä kevään ja kesän aikana ja vielä jatkuu. Eilen olimme kotikylässäni Songassa ja illalla piti laittaa omille maille pihkavalutushommat pystyyn! Ensimmäistä kertaa tätä kokeilen, viiteen puuhun laitoin valutuksen. Katsotaan miten käy :)Niin ja viime viikolla kävin mutkittain Agrimarketissa ja sieltä nappasin muutamat perennat mukaan. Ne täytyy tällä viikolla iskeä takapihan perennapenkkiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti