sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Yökukkujan päivitys

Tänään, tai siis nythän ollaan jo eri vuorokauden puolella, eli eilen viitsin viedä yrtit ensimmäistä kertaa pihalle. Kuitenkaan en raaskinut niitä ulos yöksi jättää. Päivällä ostamassani lämpömittarissa luki iloiset 17 astetta vielä yhden aikaan yöllä. Silti tuli tunne että ei kestä lapsosia vielä maailmalle jättää ja kannoin edestakaisin ravaten kaikki purkit sisätiloihin. Tuli haettua päivällä kesätarpeita kyliltä. Ostettiin jättisäkki biolanin kesäkukkamultaa (45l) ja ötökkäkarkoitelaitteeseen lisää ytyjä (thermocell, pitää hyvin terassin itikkavapaana) ja lisää kesäkukkalannoitetta, sitä veteen sekoitettavaa.

Tämä kesän tulo on jotenkin taas päässyt yllättämään ja laitoinkin perennapenkkeihin vasta nyt lannoitenappuloita. Vaikka samapa se nyt on jos niiden laitossa vähän kesti. Vielä piti kurvata Pulkamontien puutarhan kautta kotiin ja sieltä nappasin mukaan neljä pelargoniaa ja neljä... ...voivoi. Enpäs muuten muista nuiden kukkien nimiä! Täytyy laittaa kuva kun saan ne istutettua ruukkuihin. Ei ole minulla sellaisia kukkia koskaan ollut. Muut kesäkukat ovat vielä hoidossa Honkaharjun puutarhalla josta täytyy ne hakea sitten myöhemmin.

Vilkaisin myös kotiin tullessa nopeasti Saarenkylän palstamaan oliko se jo palstoitettu. Meillä on hyvä apulainen Saarenkylässä. Eräs vanha herra joka on siellä palstaa viljellyt jo moniamonia vuosia on joka vuosi tehnyt meille palveluksen ja käynyt palstoittamassa maan. Näin hän oli tehnyt nytkin ja Saarenkylän palstamaa on täten siementen laittoa vailla kasvamassa. Pöykkölän palstamaan käymme sitten maanantaina palstoittamassa.

Kuvia on tullut nyt otettua vähemmän mutta laitetaan kun ehdin kuvailemaan. Tässä lopuksi kuitenkin toukokuulta kalenterista osuva kuva. On se hyvä että joskus on talvikin niin ei tarvitse koko vuotta puutarhaa myllätä, vaikka se kuinka ihanaa olisikin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti