torstai 30. toukokuuta 2013

Taisi tulla kesä

Tänäänkin 27 astetta lämmintä, taitaa olla kesä! Olen jo pari kertaa käynyt Pöykkölän palstamaalla työn merkeissä ja huomenna lähden sinne taas mitoittamaan tulevia palstoja. Palstamaat ovat muokkausta vaille valmiita viljeltäväksi. Muokkaus kuitenkin menee varmaan ensi viikkoon koska palstamaalle vievällä traktorin reitillä on jättikokoinen lammikko.. Sinne oli viime vuonnakin traktori jämähtänyt kiinni. Varman päälle on otettava. Mutta vanha kansahan sanoo (ainakin täällä päin) että potut laitetaan 10. päivä kesäkuuta ja viimeistään juhannusta ennen. Eli eipä sinne nyt niin hoppua voi olla. Ja taimia (esim. kurpitsa jne) jos on niin niitäkään ei uskalla palstalle viedä vielä koska voi tulla kylmiä öitä kesäkuun alussa. Varhaispottuja ei 4H:n palstoilla voi viljellä koska on odotettava palstoitusta ja sen mukaan elettävä. Mutta onneksi lapin kesä on lyhyt mutta valoisaa 24/7 joten kasvit kasvavat nopeasti ja satoa saadaan takuuvarmasti!

Nyt nukkumaan ja huomenna palstojen mittaus sekä palstamaakirjeiden viimeistely ja niiden lähettäminenkin täytyy tehdä ennen perjantaita. Nauttikaa helteistä!

Ainiin. Varasin tässä kuun puolivälissä kesäkukkia. Takapihalle tulee pari tummemman vaaleanpunaista miljoonakelloa jälleen kerran :) sekä ulko-oven viereen keijunmekko. Vielä on harkinnassa jos laittaisi takapihalle vielä parit pelargoniat. Ja taloyhtiön kukatkin varasin. Tällä kertaa talven mukavasti selviytyneisiin obeliskeihin kiipeilevät sitruunankeltaiset mustasilmäsusannat ja alemmas suuriin ruukkuihin laitetaan valkoisia petunioita sekä vaalean violetteja lobelioita. Ja kaikki tämä ihanuus tulee Honkaharjun puutarhalta. Täytyy laittaa taas kuvia kun saadaan kukat pihalle saakka.

Tässä vielä kuvia takapihalta. Eipä ole myyrät vieneet tänä talvena kukkasipuleita vaan kauniisti ovat nousseet kukoistukseen. Ja lisää on tulossa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti