sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kastelukannun paluu

Kastelukannu on tullut takaisin! Se oli toisella palstalla ja palstan vuokraaja oli löytänyt sen. Kävin silloin sen kadotessa sitä etsimässä ympäristöstä mutta ei sattunut silmään. Noh, mukava kuitenkin saada kannu takaisin :) Kiitos löytäjälle!

Tänään kävin palstamaalla oikein kaksi kertaa. Ei tullut otettua paperipusseja mukaan niin piti ensimmäisellä käynnillä perkata vähän penkkejä ja kerätä satoa mukaan ja toisella käynnillä kerätä kukkia sun muita kuivuriin meneviksi. Kuivuriin päätyi kamomillaa (kyllä, se kasvaa sittenkin!), tilliä, maustefenkolia, muutama kehäkukka ja ruiskaunokkeja. Keittiön puolelle tuli tuotua porkkanoita, nauriita, herneitä, pottuja ja salaattia. Kesäkurpitsatkin alkavat jo tehdä hedelmää ja kohta päästään maistelemaan ensimmäistä P:

Tuo kamomilla minulla tosiaan epäilytti että lähtikö se kasvamaan lainkaan. Laitoin siemenet maahan vasta viikko-pari myöhemmin kuin muut istutukset ja viime käynnillä koitin katsoa kasvaako siinä kamomilla vai pihasaunio. Molemmat ovat niin saman näköisiä kun lehtiä vertailee että en osannut sanoa. Arvelin, että pihasauniota pukkaa, koska sitä on joka paikka täynnä muutenkin. Mutta sieltä se kasvaa ja kukkii jo komeasti!

Kesän aikana on ollut keväällä ostettu kuivuri kyllä hyvin käytössä. Olen kuivattanut muun muassa, apilaa, koivua, nokkosta, ruusua, mesiangervoa, pihasauniota, katajaa, siankärsämöä, suolaheinää..... en edes muista kaikkia. Pääsee sitten talvella niitä käyttämään. Suunnitelmissa on erilaisia shampoita ja ehkä jotakin rasvaakin. Saa nähdä mitä tulee tehtyä.

Syyslannoituskin tuli laitettua pihan kasveille viime viikolla, nyt on vaan tämä kesä tullut niin ei ole (onneksi!) paljon sadellut. Päivisin on ollut hellepäiviä, mutta öisin todella kylmää. Keijunmekkoon iski tänä vuonna oikein kunnon kirvaparvi. Olen sitä mäntysuopasuihkeella suihkutellut, mutta eivät anna periksi kirvat.. Kesäkukat ovat vähän kehnon näköisiä jo kun on ollut niin kolea kesä. Krysanteemitkin tuli jo ostettua. Ne ovat niin kauniita että hankin ne yleensä joka syksy. Marjatkin alkaa olla jo pakkasessa. Mustikat ei ole olleet tänä vuonna kovin hyviä, mutta on niitäkin jo 8 litraa pakkasessa. Saatan vielä kerätä vähän lisääkin.

Ja sitten kuvia olkaapas hyvät!

Palstamaa 23.8.

Ne kasvaa sittenkin!

Hernesatoa

Ensimmäiset nauriit

Ihanat tuoksuvat kamomillat

Keltaista tulossa
Ja vihreää!

Kurkkuyrtti on aina yhtä kaunis

Tämän päivän kuivuriannos

Ruiskaunokkia

Kamomillaa

Ensimmäiset kehäkukat

Namnam!

Pikkuporkkanoita nypittynä väleistä niin että pääsevät loput levenemään

Kesäisen viljelijän työasustus +aurinkorasva ja lippalakki :D

2 kommenttia:

 1. Onpa ihanan näköistä! Sadonkorjuu palkitsee kyllä kaikki kevään ja alkukesän vaivat! Itse viljelen palstaa ensimmäistä kesää ja olen ollut onneni kukkuloilla jo moneen kertaan kun viljelykset tuottavat vaikka mitä! Olen itsekin vähän kirjoitellut kesän mittaan viljelykokemuksia, käy kurkkaamassa jos kiinnostaa (pienipalamaata.blogspot.fi ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olet oikeassa Päivikki. Mukavaa se on kun saa satoa. Ja sitä tulee yleensä runsaasti ja vaikka kuinka monta vuotta on tätä tehnyt niin silti se sadon määrä yllättää joka vuosi! :)

   Käynpäs vilkaisemassa myös sinun blogiasi mielenkiinnolla. :)

   Poista