maanantai 10. elokuuta 2015

Ilkivaltaa!

Kävin tänään hakemassa palstalta salaattia ja pari ensimmäistä porkkanaa. Kun paikalle pääsin niin katsoin ihmeissäni että missäs toinen harso on? Aina laitan ne niin hyvin että vaikka kuinka iso myrsky tulisi niin jostakin kulmasta ne viimeistään jäävät paikalleen roikkumaan. Ihmettelin hetken aikaa kunnes tajusin katsoa ympärilleni. Harso oli lytyssä jonkun toisen pottumaalla. Hain sen ja meinasin laittaa paikalleen kunnes huomasin että joku oli tallustellut keskellä palstamaatani ja litistänyt mennessään pari sipulitkin. Kengän koko oli samankokoinen kuin minulla, noin 38-39. Eli ei nyt ainakaan mikään isompi mies ole tullut tanssahtelemaan palstalleni.

Kun sitten olin harmitellut ihmeellisen tallustajan ja harson repijän tihutöitä, tajusin katsoa palstamaan reunalle jossa pidän työkalujani. Kastelukannu oli lähteny kävelemään.. Eipä löytynyt koko palstamaa-alueelta.. Lapio, heilurihara ja harava oli sentään jääneet paikoilleen. Voi että alkoi kismittämään!

Viidettä vuotta olen palstamaalla itse viljellyt ja nyt vasta tuli joku valopää ja teki tihutöitään! Olen myös jo aiemmin ollut töissä vastuussa palstamaista ja muista tihutöistä en ole kuullut aiemmin kuin eläimien nakerteluista. Yhden naisen muistan kertoneen että eräänä vuonna heiltä oli syöty kaikki porkkanat alkusyksystä, mutta se oli mooonta vuotta sitten kun Saarenkylän palstamaa oli vielä ihan eri paikassakin. Ja aina olen kaikille sanonut, että voi jättää työkaluja, ei ole kukaan koskenut! Ja että minunkin työkalujani voi lainata vapaasti kunhan palauttaa paikoilleen.

Joo-o.. Salaatin lisäksi palstamaalta lähti auton mukana kotiin harava, heilurihara ja lapio. En enää tänä vuonna uskalla niitä sinne jättää. Katsotaan taas ensi kesänä uudestaan tätä asiaa. Onneksi voro vei kuitenkin vain sen kastelukannun. Se kun noista työkaluista varmasti halvin oli.

2 kommenttia:

  1. No voihan ryökäle sentään! Mutta ihmeen hyvin on teillä tavarat ja sato pysynyt tallessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu onneksi on sato hyvin pysynyt tallessa lukuunottamatta joidenkin nököhampaiden tai hiirulaisten maisteluja. *koputetaan puuta*

      Poista