lauantai 6. heinäkuuta 2013

Katehommia

katemateriaalit säkissä
Facebookissa joku huuteli eräässä yleisessä ryhmässä että hänellä on omakotitalon rakennustyömaalla monta säkkiä sahanpurua. No mulle tietenki! Ajattelin että sitähän voisi kokeilla katteena. Haettiinkin miehen kanssa Ounasvaaralta neljä täyttä jätesäkillistä sahanpurua sitten. Menin palstalle ja lätkin sitä melkein yhden säkillisen verran rikkaruohottomiin paikkoihin. Eveliina ja Ville olivat joku päivä myös käyneet kitkemässä ja ollaan tämänkin päivän kitkemisen jälkeen jo voiton puolella. Tai ainakin ollaan ehkä voitettu yksi erä tässä sodassa vallattomia rikkoja vastaan.

Kateviljelystä vielä sen verran että olen kokeillut ruohoa katteena, se toimi hyvin. Ei kasvanut rikat ja tuore leikattu ruoho lannoitti maata. Toinen kateaines jonka nyt huomasin olevan käytössä Saarenkylässä ainakin kolmella palstalla, oli pitkät maitohorsmat. Niitä oli moni levitellyt katteeksi, näyttivät oikein toimivilta. Ja varmasti tuli jonkinlaista lannoitustakin samalla. Tästä kuvia alempana. Mitä katteita sinä olet käyttänyt? Kerro ihmeessä kommenttina, aina on mukava oppia uutta.

Sinne meni kalebassit...
Tein sitten viimeisimmällä käynnillä tosi fiksun teon. Kun vein purjosipulit ja kalebassin maalle kasvamaan, en tietenkään laittanut harsoa niiden päälle ja aika heikoilta näytti.. Ainakin kalebassi näytti kokonaan kuolleelta. Tosin en siitä satoa ollut muutenkaan kuvitellut saavani. Kunhan meinasin laittaa palstalle kun se kerran purkissa kasvoi koko kevään ikkunalla. Purjosipuleista ehkä on jokunen hengissä, saa nähdä. Mutta hyvinä uutisina on että kolmas vuosi toden sanoi ja jonkin verran PUNAJUUREN TAIMIA on noussut! Ohhoh! Ehkäpä sieltä jokunen punajuurikin saataisiin syksyllä. Jäädään odottamaan kuinka käy.

Punajuuret :)

Mutta sanokaapa että miten ihmeessä minä muistaisin ottaa ne palstamaan nimikyltit mukaan kun menen maalle?!

Ehkä ensi kerralla...


Saarenkylän palstamaa 6.7.

6.7.

Porkkanapenkistä jäi vielä osa kitkemättä

Porkkanan taimia

Ja se porkkanapenkin pahempi puoli eli rikkaruohonäyttely

Retiisit jo näkyy

Sahanpurua katteeksi

Salaattisekoitus on komeana

Sokeriherne kasvaa nopeasti


Harvennella pitäisi :D

Tämä on se pensaspapu. En tiedä miten se kasvaa mutta laitoin tikut varmuuden vuoksi kun en oikein tiedä mihin suuntaan se tahtoo.

Joku kaveri käyskenteli mangoldin taimissa.. ..ei käyskennellyt kyllä kauaa.

Naurispenkissä on jälleen käynyt rei'ittäjiä. Niin siellä joka vuosi käy mutta satoon ei tunnu vaikuttavan.

Sipulit kasvaa ja härkäpavut niiden keskellä.


Komeasti pottujen naatit kurottelee kohti taivasta.

Pottumaata

Kauniit lehdykät, ei ruttoa.

HärkäpapuTillit nousee
Sitten katenäytöksiä muilta palstoilta:


Kätevä kasvihuone, muovia keppien päälle.

Erilainen kasvihuone; kaksi tikkua moneen kohtaan ja harso päälle.

Palstamaata toisesta laidasta päin. Pari palstaa on tyhjänä, harmi jos eivät viljelijät niihin mitään laita koska tänäkin vuonna jäi moni palstatta jotka olisivat tahtoneet viljelemään tulla Saarenkylään. Muista, jos varaat palstan on sinun huolehdittava siitä koko kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti