tiistai 2. heinäkuuta 2013

Huhhuijaa!

Viime viikko oli kiireinen töissä kun oli kalastusleiriä sun muuta niin ei sitten tullut käytyä palstamaalla. Viikonloppuna sunnuntain pyörin pihatöissä mutta vain omalla pihalla. Tuli perkattua perennapenkki ja muuta pihan siistimistä tehtyä.

No maanantaina sitten menin illalla käymään palstalla. Sielläpä oli jo odotettavissa ollut RIKKARUOHOVALLANKUMOUS! Ainakin vihersi, ja hyvin vihersikin. Olin paikalla tunnin-pari ja kerkesin muutaman penkin heiluriharalla pyöräyttää. Laidat siis tuli jollain asteella tyhjennettyä, mutta vielä pitäisi niistäkin penkeistä harvoa ja poistaa hyötykasvien seassa olevat rikkaruohot myös. On siellä hommaa!

Tänään tuli puoli päivää oltua Pöykkölässä palstalla. Siellä istutimme Polut-hankkeen työntekijöiden kanssa 4H:n muovipenkkeihin nokkosen, hapron, niittymaarianheinän, väinönputken, kamomillan ja piharatamon taimia. En sitten enää työpäivän jälkeen jaksanut lähteä palstalle.

Huomenna varmaan täytyy mennä koska rikkaruohoja oli niin paljon että niitä täytyy saada pois hyötykasvien tieltä. Ja kavereita muuten maanantai-iltana riitti! Ilma oli kuumankostea ja ukkonen jylisi taustalla. Ukkosen tullessa lähemmäksi oli pakko lähteä kotia kohti.

JA HEI! Huomenna keskiviikkona on sitten keruupäivä Metsäruusussa! Klo 9:00 aloitetaan ja kerätään varmasti ainakin nokkosta ja mesiangervoa. Sinne vaan mukaan, tuorekilosta saa maksun päivän lopuksi. Lisätietoja asiasta löytyy Rovaniemen 4H:n nettisivuilta.Rikkaruohojen vallankumous!

2 kommenttia:

 1. Löysin blogiin hapron perässä :) Olisikohan tietoa, mistä hapron taimia(/siemeniä) voisi saada? Asun kaukana etelässä eli Helsingissä, mutta vinkit myös pohjoisempaa olisivat tietysti kiinnostavia, jos tulisin taas matkailemaan sinnepäin. Olisi hauska kuulla lisää haprosta ja sen käytöstä. Kutsun myös kommentoimaan blogikirjoitustani aiheesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei! Olen löytänyt vanhan mailini kautta pari kommenttia joista ei ole tullut minulle mitään tietoa, paitsi mailiin joka on heittänyt näitä posteja ties minne laatikoihin! Eli anteeksi että vastaus on "hieman" kestänyt...

   Oletko löytänyt hapron siemeniä tai taimia. Haprohan kasvaa luonnossa vain ihan pohjoisimmassa Lapissa. En oikein osaa sanoa mistä siemeniä tai taimia voisi löytää paitsi täältä Rovaniemeltä esim. 4H-yhdistykseltä. Voisit tietysti kysyä Rovaniemen 4H-yhdistykseltä löytyisikö siemeniä, en ole ihan varma onko heillä. Itse en ole nyt enää töissä siellä.

   Hapro on ikäänkuin suolaheinä, todella "suolaisen" makuinen. Muusta käytöstä en itse osaa sanoa kuin että syötäväksi nyt ainakin. Sitä on myös sanottu poromiesten janoheinäksi tai joku sellainen se nimitys oli, koska se on janoa poistava. Kun poroja laidunnettiin ja jos vesi oli vähissä niin haproa syömällä jano pysyi kuulemma kurissa.

   Poista