keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Toukotöitä

Ruusupenkki
Maanantaina tuli siivoiltua terassin suuri puutarhavälinelaatikko. Haravoin myös hieman pihaa ja kylvin maissia sekä lisää basilikoja. Samalla lannoitin perennapenkit ja leikkasin ruusupensasta. Ruusupensas on mummoni istuttama. Asumme siis mummoni entisessä asunnossa, muutimme tähän viime vuoden alussa. Ruusupuskaan en ole koskenut lainkaan, mutta nyt päätin sitä ainakin vähän kohennella kun se sojotteli jo pitkin naapurin puoltakin niin paljon. Siihen kyllä tulee kesällä aivan valtavan upeat vaaleanpunaiset ruusut.


Maissit likoamassa ennen kylvöä

Nyt on yrittänyt flunssakin iskeä, kurkku on kipeänä jo toista päivää. Täytyy ottaa pari päivää rauhallisesti jotta pääsee taas ulos terveenä heilumaan! :)

Perennatkin nousee hyvin ja hyvin levinneenä takapihan penkissä. Mummo oli toissakesänä ottanut kukkapenkistä kaikki kasvit pois ja viime kesänä minä hankin uudet perennat penkkiin. Viime vuonna oli penkissä myös aivan huikea mummon istuttama tulppaanipelto, jollaista yritin saada myös tälle keväälle. Viime vuoden kauhea myyrämäärä vain verotti penkin sipuleja ja sieltä ei noussut kuin muutama kasvi vaikka yritin laittaa paljon valkosipulia sipulien perään kuoppaan syksyllä.


Kuvanäpsyjä taas yrteistä, punalehtistä basilikaa ja sitruunamelissaa auringonotossa.Palstamaista pitäisi tulla tällä viikolla kirjettä. Kirjeessä on yleiset ohjeet palstamaan toiminnasta, kartta palstamaasta sekä lasku. 4H:n nettisivuilla ilmoitellaan että palstamailla on vielä vapaita palstoja varattavissa. Jos vielä emmit niin nopeasti varaamaan! Kylvöajat eivät ole vielä edes alkaneet joten mukaan ehtii kyllä!

Ainiin. Vesi joessa on vihdoinkin edes vähän laskenut! Jee! JA se aurinkotuoli pelaa ERITTÄIN hyvin :) Testattu on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti