keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kevään ensimmäinen käynti palstamaalla

Tänään kävin iltasella pikamutkan katsomassa palstamaata. Lumet tosiaan olivat jo sulaneet mutta maa oli märkää. Palstamaalla tuli vastaan pari vartijaa, jotka selvästi jo odottelivat että pääsisivät mahdollisesti maistelemaan palstamaan tuotoksia.


Seuraavassa kuvassa näkyy melkein kaikki Saarenkylän palstamaat. Saarenkylän palstamaapelto on pienempi kuin Pöykkölän, josta löytyy monia kymmeniä palstoja.


Siemeniä olen tilannut jo aiemmin keväällä, mutta siinä tilauksessa tuli vain esikasvatettavat siemenet eli lähinnä yrttejä. Yrtit onkin jo kivasti kasvaneet ikkunalla ja esimerkiksi basilikaa on saanut jo ruoanlaittoon mukavasti käyttää. Myös sitruunamelissa on kasvanut hurjan isoksi puskaksi. Toinen siemenpaketti, jossa on suoraan avomaalle laitettavia siemeniä ja sipulit, tuli tänään. Tilasin siemenet siis Hyötykasviyhdistykseltä. Myös pottuja tulee palstamaalle, Eveliina on hankkinut itupotut. Sieltä on tulossa ainakin lapin puikulaa ja rosamundaa. :)


Tämän kuvan etualalla näkyy viimevuotinen palstamaani. Tänä vuonna palsta on kuvassa näkyvän alueen kokoinen.


Saarenkylän palstamaalla ei ole erillistä vesipistettä, mutta Saarenpudas on vain noin 100 metrin päässä palstoilta, joten veden voi hakea sieltä. Viime vuonna vedenottopaikalle oli joku epäonninen lintu tehnyt pesän (en nähnyt pesää, mutta jossain lähellä) ja monesti kun hain vettä lintu hätääntyi ja lenteli vihaisesti sirkuttaen ympäriinsä. Loppukesästä lintua ei enää kuulunut, liekkö poikaset lähtivät pesästä. Toivotaan niin :) Näin keväällä otetussa kuvassa näkyy melkein rantaan saakka polku, kesällä kasvusto peittää näkyvyyden, mutta polku pysyy kunhan riittää kulkijoita.


2 kommenttia: