sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kylmää säätä ja aurinkoisia unelmia

Eilen paisteli aurinko mutta tuuli oli kylmä. Tänään on sitten sadellut välillä vettä ja on kai tuo mittari reilusti alle 10 asteessa ollut. Ja hirveä hinku olisi tehdä puutarhajuttuja enempikin. Nimenomaan ulkona. Eiköhän se into siitä laannu hieman kun pääsee kylvöhommiin :D Tulvakin alkaa olla pahimmillaan, vesi on noussut todella paljon.

Auringon lämpöä odotellessa käytiin tänään ostamassa takaterassille aurinkotuoli (kuva napattu liikkeen sivuilta) josta miehelleni jo ilmoitinkin kauniin unelmani päästä siihen istumaan lämpimällä säällä ja tuijottelemaan pihan kukkia :D Sitä odotellessa. Tässä välissä voisin kertoa että asumme siis rivitalossa, Saarenkylässä, Kemijoen rannalla. Palstamaalle Saarenputaan taakse ei meillä ole pitkä matka, varmaan teitä kiemurrellen kilometrin verran tai vähemmänkin. Huomenna taidan raahata takapihalle varastosta loputkin ulkotuolit ja grillin.Olen tänä keväänä suunnitellut viherkaapin rakentamista takaterassille kun siellä kerran tilaa on. Tällä hetkellä viherkaapin tointa suorittaa pieni muovipintainen viherkaappi, joka meinasi jo tyhjänä ollessaan lähteä karkuun tuulen mukana. Yhtenä päivänä innostuin suunnittelemaan jo kaappia; laskeskelemaan mittoja ja piirtelemään piirustuksia. Mutta siinäpä mättääkin se, että enpäs usko tuollaista itse osaavani rakentaa. Saattaapa olla että voisi apuja kysellä sukulaisilta.
Mäkimeiramin sain kylvettyä tässä joku päivä ja se jo alkoi itämäänkin! On se meirami sitten nopea.


Viimeisessä kuvassa vielä lupaus kesästä, yrttipuskat isoina jo. Edessä sitruunamelissa ja takana siintää erilaisia basilikoja ja paprikan lehtiäkin siellä näkyy. Oli ihana lisätä tuoretta basilikaa tässä viimeksikin ruokaa tehdessä ja sen jälkeen kädet tuoksuivat basilikalle vielä seuraavanakin päivänä :) Myös laventeli tuoksui ihanalle vaikka vain nypin sieltä muutamia pieniä taimia pois isompien tieltä.


Nyt tulee enemmän asiaa tästä omasta puutarhasta kun palstamaalle ei vielä pääse. Vaan saattaapa olla että tulette vielä tämän kesän aikana näkemään lisääkin juttuja ja kuvia pihastamme, koska sielläkin tulee tottakai kaikenlaista puutarhajuttuja puuhailtua. Kiitos ja anteeksi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti