sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kesäkurpitsaa!

Uhmasin täyttä tietokonetta ja lisäsin kuvia tämän päivän sadosta. Sain nimittäin ensimmäisen kesäkurpitsan palstalta! Kaunista on palstamaalla. Olisi muitakin kuvia vaikka ja kuinka mutta en ladannut koneelle kännykästä muita kuin nämä.

Palstmaa 24.8.2014
Auringonkukkien seassa punainen auringonkukka
Ensimmäinen kesäkurpitsa eikä ole pienimmästä päästä
Tämän päivän satoa. Lisäksi keräsin kehäkukkaa ja kamomillaa.
Laitoin silloin palstamaan perälle pari riviä pottuja ja nyt kaivelin niitä ylös. Kuvassa 1/4 potuista kaivettuna. Eli saa vielä hakea mukavasti lisää. Ei ole tullut aiemmin edes haettua, nyt vasta eka kertaa pottuja omalta maalta.
Tästähän saa jo vaikka ja mitä!

Kohta muuten ei tiedetä mitä tekisi kesäkurpitsoille koska niitä alkaa tulla tästä eteenpäin varmasti paljon! Eli jos on reseptejä niin otetaan vastaan! Heinäkuussa kokeilimme mieheni kanssa kesäkurpitsalasagnen ohjetta. Ja siitä tuli aivan mahtavan hyvää. Siihen saattaa tämäkin kesäkurpitsa päätyä. Ohje on Keventäjien sivuilta, eli varsinkin painon tarkkailijat, tässä hyvää ruokaa! Tässä ohje sinullekin jos et ole kokeillut:

Kesäkurpitsalasagne

Annoksia:
6 kpl
Valmistusaika:
60 min
Energiapitoisuus:
239kcal/annos
Annoksen paino:
372 g

Ainekset
Kesäkurpitsa
800 g
KASTIKE:
Jauheliha naudan, vähärasvainen, 7 % rasvaa
400 g
Sipuli
150 g
Rypsiöljy
3 tl
Tomaattimurska
400 g
Yrttimauste
1 tl
Ruokasuola
1 tl
Mustapippuri
1 tl
KASTIKE:
Maustettu ruokakerma 10 % Kolme juustoa
1 purkki (250 g)
Raejuusto rasvaton, vähälaktoosinen
200 g
Mustapippuri
Yrttimauste

Valmistusohje
Valmista ensin jauhelihakastike. Paista hienonnettu sipuli ja jauheliha pannulla rypsiöljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua ilman kantta 15-20 min. Tarkista maku.
Leikkaa huuhdotut kesäkurpitsat pitkittäin ½-1 cm:n viipaleiksi. Jos kesäkurpitsat tuntuvat vetisiltä, paahda viipaleita kuivalla pannulla käännellen, niin osa nesteestä haihtuu.
Sipaise sopivan kokoinen uunivuoka pullo- tai muulla margariinilla. Levitä vuoan pohjalle kesäkurpitsaviipaleita, ripsauta niiden päälle vähän pippuria tai/ja yrttisekoitusta, seuraavaksi jauheliha-tomaattikastiketta ja vähän raejuustoa. Liruttele kolmannes juustokastikkeesta raejuuston päälle. Seuraavaksi kesäkurpitsaviipaleita jne. Kaikkiaan kolme kerrosta kutakin ja päällimmäiseksi juustokastiketta.
Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tai keskimmäisellä ritilätasolla 200-225 asteessa 40-60 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen tarjoilua.

Ravintoarvot
Energiapitoisuus:
239kcal/annos
Hiilihydraatteja:
2.79713 g/100g
Proteiineja:
5.77512 g/100g
Kovaa rasvaa:
1.05516 g/100g
Pehmeää rasvaa:
1.75754 g/100g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti