torstai 14. elokuuta 2014

Runsauden pula

On taas haettu satoa. Tänään ihastelin palstalla kuinka onkaan kaikki kasvaneet näin loppukesästä hurjaa vauhtia. Ruiskaunokit ja parit unikot kukkivat ja auringonkukatkin tekevät jo nuppuja. Tänään keräsin kotiin mukaan kolmea erilaista salaattia, herneitä ISON läjän, tillin korjasin ja ensimmäisiä nauriita toin. Kaksi nelijalkaista koemaistajaa oli heti ulko-ovella odottamassa. Vanhempi koemaistaja onkin aina syönyt innolla nauriita ja nyt sai pienempikin maistaa ensimmäistä kertaa. Hyvin nakersivat ja kaikki katosi. Tillit ovat nyt kuivurissa ja kotona on huumaava tillin tuoksu. On muuten paljon aromikkaampi ja tuoksuu enemmän tuo yöttömässä yössä ja suomen kesäpäivissä kasvanut tilli jonka itse kasvatan ja kuivaan kuin kaupasta ostettu.

Viikonloppuna aion käydä korjaamassa ainakin kamomillan kukat ja ehkä kuivatan ruiskaunokkejakin. Niin ja pottujahan pitäisi käydä myös hakemassa. Ja sipulit! Ja.... On satoa. Oikein runsauden pula!

Kännykällä otin kuvia ja siellä ovat yhä. Valokuva-ongelma jatkuu edelleen joten katsotaan jos viitsin ladata myöhemmin kuvat koneelle jos eivät vie paljon tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti