tiistai 10. kesäkuuta 2014

Palstamaa korkattu

Enpä ole ehtinyt palstamaalle touhuamaan ennenkuin tänään. Sunnuntaina aioin mennä, mutta sitten satoikin koko päivän.. Noh, mutta tänään on laitettu monenlaista ja lisää pitää käydä kylvämässä vielä tässä lähipäivien aikana. Oikeastaan olikin mukavampi mennä tänään koska tällä viikolla on ollut viileänpää kuin viime viikolla .Viime viikon lämpömittari huiteli lähenpänä kolmeakymmentä ja kosteus oli korkea. Olisi varmaan ollut palstamaalla heiluminen aika hidasta. Nyt oli mukavaa, mutta muutamat kaverit olivat kyllä paikalla myös ja piti niitä selkään taputella. Mutta vielä pärjäsi hyvin ilman sääskimyrkkyjä ja -lakkeja.

Taloyhtiön kukatkin tuli haettua tässä vasta. Agrimarketista ostin pylvästuijat ja Pulkamon puutarhalta hain petuniat. Syksyllä voi sitten vaihtaa petunioitten tilalle vaikka kanervat. Huomenissa varmaan laitetaan naapureiden kanssa kasvit pönttöihin.

Lisäksi hain omia kesäkukkia viikonloppuna. Aikaisemmin olin ostanut Honkaharjulta orvokkeja ja varannut kaksi miljoonakelloamppelia. Nyt ostin vielä pelargoniat ikkunalle kukkia hakiessani. Niin ja etuovelle jälleen keijunmekko jonka ripustin kattoon roikkumaan, koska viime kesänä tehtiin oven yläpuolelle kattolaudoitus. Ainiin! Ja vielä kaksi kesäkurpitsan taimea ostin myös. Ne pitää viedä palstamaalle kasvamaan myöhemmin.

Perennapenkki on ollut mielenkiintoinen tänä keväänä. Jostain syystä kevätvuohenjuuri ei noussut ollenkaan! Ja kun jaoin syksyllä särkyneitä sydämiä ja istutin eri kohtaan penkissä, niistäkään ei tuntunut nousevat monikaan. Tarha-alpi nousee yhtä komeasti ja leveästi kuin ennenkin ja se yksi ja ainoa harmaamalvikki näyttää nousevan jälleen tälle kesää ilostuttamaan meitä. Syksyllä laitettuja sipuleita on myös alkanut nousta ja keltaisia nuppuja siellä jo onkin näkyvissä.

Epämääräinen palstan istutuskartta jonka nopeasti paikanpäällä rustasin.


Puoleen väliin saakka lätkäsin tavaraa. Ihan taakse laitoin vähän pottujakin.

Eveliinan ja Villen potut toisessa puolessa. Eveliina ja Ville eivät nyt ehtineet muutakuin pottuhommiin koska heillä riittää puuhaa pienen prinssin ja uuden kodin kanssa.

Kesäverhot ja kesäkukat, ihanaa! Tässä viime viikolta yhdeltä hellepäivältä.

Kesäkasvit tulossa!

Orvokit

Miljoonakelloamppelit Honkaharjulta, komeita kuten joka vuosi!

Whaaat..? Tämä kuva oli kännykässä kun kuvia otin nopeasti pihalla. Epämääräistä mutta mielenkiintoista :D


Tämä kuva Pulkamontien puutarhalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti