lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kylmää

Loppumaata myllerretty, rikkaa jo riittämiin..
Perjantaina ei tainnut 5 astetta enempää lämpötilat olla.. Tuuli tulee pohjoisesta ja satelikin. Tänään on sentään paistanut aurinko, mutta ei ole vielä kovin lämmintä. Alkuillasta meinasi menopäivän jälkeen sohvalle istahtaessa silmät alkaa luppasemaan sen verran että otin ja lähdin palstalle lapioimaan viimeistä tyhjää osaa palstamaasta. Teinkin siitä vähän erilaisen, en normaaleja rivejä mitä yleensä teen. Sinne tuli kylvettyä ainakin erilaisia kukkia ja parit yrtit sekä salottisipulit. Vielä huomenissa tai joku päivä täytyy laittaa sokeriherne, parsa ja härkäpapu. Näitä en ole laittanut vielä kun aion niitä vähän vedessä uittaa ennen kylvöä. Niin ja onhan tuolla minun minikasvihuoneessa vielä ne kaksi kesäkurpitsaakin. Ne vien maalle kunhan tästä nyt vähän kelit lämpenee takaisin kesälukemiin, etteivät nyt ihan palellu maahan laittaessa :)

Tänä keväänä en jaksanut laittaa mitään yrttejä kasvamaan siemenistä. Niinpä ostin prisma-reissulla muutamat yrtit yrttihyllystä ja aion ne istuttaa ruukkuihin. Lisäksi Terrasta yksi päivä harsoa hakiessa tuli napattua mukaan mansikka-amppeli. En ole ennen sitä ostanut, jostakin jäänyt takaraivoon että ei olisi oikein hyvän makuisia mansikoita niissä. Nyt päätin sitten kokeilla.

Kyllä oli terrassa jotkut kasvit kamalan näköisiä, mutta niin se on kun tukkukasveja taitavat olla. En oikein välitä nuista suurista kaupoista mitään taimia ostella kahdesta syystä; ne on kasvatettu ties missä kun tukusta tulevat (eli eivät välttämättä oikein napapiirin vyöhykkeillä sitten pärjääkään ja ei niistä kunnolla ole huolehdittu) ja toisekseen eipä sillä paikallisia puutarhoja tueta. Kyllä näkee jo kasvien hoidossa valtavan eron kun menee paikalliselle puutarhalle vaikkapa perennoja katselemaan. Kun sen mansikka-amppelinkin ostin, oli se aika kuiva ja kärsineen oloinen, täytyy sitä nyt hoitaa huolella että se pääsisi kukkimaan.

Nyt tuli vähän mielipidetekstiä, saa esittää omat mielipiteet ihan vapaasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti