tiistai 9. lokakuuta 2012

Pihan syksyä

Tänä vuonna on varmaan ennätysmäärät pihlajanmarjoja! Etupihan pihlajista ei vaan viitsi marjoja kerätä koska ne ovat niin lähellä tietä. Takapihalla on myös yksi pihlaja ja siitä ovatkin parit naapurit käyneet mehumarjat poimimassa. Itse vielä harkitsen jaksaisinko alkaa kokeilemaan.


Kun olimme reissussa, oli krassit taloyhtiön istutuksista paleltuneet ja naapurit keräsivät ne pois. Kun istutuslaatikoihin jäi vielä pajuobeliskit, olivat naapurit koristelleet tyhjät astiat pihlajanmarjoilla, lyhdyillä ja muilla esineillä. Niinpä minäkin kannoin meidän kohdalla olevaan laatikkoon pihlajanmarjoja, punaisen lyhdyn ja parit kivet. Naapurini vielä toi myöhemmin lisää pihlajanmarjoja astiaan ja ovathan ne nättejä. Kun kerran on pihan puut täynnä marjoja niin miksei niitä sitten käyttäisi koristeena! Tänään sitten laitoin vielä etuoven vieressä olevaan koriin (jossa oli auringonkukat aikaisemmin) istutusruukun väärinpäin ja sanomalehtiä vielä rakoihin ja täytin päällystän pihlajanmarjoilla. Eipä tarvinnut ostaa krysanteemia tai muita syysistutuksia kun marjoista sai niin kauniit koristeet.

Viime viikonloppuna tuli myös tyhjennettyä takapihalta kasvihuone, josta keräsin loput yrtit kuivumaan. Sieltähän tulikin vielä laventelia, rosmariinia, tuoksuruutaa ja timjamia. Ja olikohan vielä jotain muutakin, en nyt juuri muista. Tässä kuvia eiliseltä ja tältä päivältä pihalta.Sytän

Ruusukin tiputtaa kohta lehtensäKasvihuone kuivumassa


Rikkaruohot ja vanhojen kukkien juuret ovat valloittaneet perennapenkin tyhjät osat

Löytyi vielä kuva palstamaan antimista viime kerralta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti