tiistai 16. lokakuuta 2012

Ensilumi

Tänään sain aamulla puolentoista tunnin odottelujonottelun jälkeen automme huollatettua ja samalla vaihdettiin talvirenkaat. Eikä yhtään liian aikaisin, kello kolmen aikaan iltapäivällä alkoi pudotella lunta taivaalta. Nyt on satanut jo pari tuntia puhdasta lunta ja maa on valkoisenaan. Saa nähdä tuleeko myöhemmin räntää ja sulaako ensilumi pois. Niinhän se kyllä yleensä pukkaa tekemään..

Aamulla auton ollessa huollossa kävin samalla uudessa Agrimarketissa. Tai siis Agrimarket oli muuttanut uuteen sijaintiinsa ja sattuipa olemaan sopivasti lähellä. Ostin sieltä sitten kolme callunaa ja kolme hopealankaa. Laitoin ne asuntomme kohdalla olevaan istutuslaatikkoon pajuobeliskin keskelle.. ..ja nyt ne ovat lumen peitossa :) Jos alkaa tulla enempikin lunta niin otan ja siirrän ne koriin ja vien terassille katoksen alle. Ostinpa vielä (parempi myöhään kuin ei milloinkaan!) kukkasipuleita takapihan perennapenkin tyhjiin osiin laitettavaksi. Josko ensi keväänä nousisi enemmän kukkia kuin kaksi. Viime syksynä kyllä laitettiin monta kymmentä kukkasipulia mutta eipä sieltä tosiaan myyrätuhojen vuoksi noussut kuin kaksi tulppaania..


Niin ja vielä yhden asian ostin! Koko kevään etsin siemenpusseille lootaa johon ne laittaisin. Sitten otin käyttöön vanhan kenkälaatikon ja sielläpä ne sitten värjöttelivät siemenet.. Ja laatikkoa potkiskelin koko kesän penkin alta toisen penkin alle ja mietin että mihinhän kaapin perälle tuonkin ruman lootan lyttäisi. Ja nyt kun kävin agrissa niin hieno siemenloota löytyi sieltä! Peltilaatikko jossa lukee SEEDS.

Perennapenkistä voisi vielä tarha-alpit käydä katkomassa poisKukkasipulit. Näitä odotellaan sitten ensi keväänä, jos vain ensin nämä maahan saakka saan laitettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti