torstai 16. kesäkuuta 2016

Tätä viikkoa

Palstamaa viime käynnin jälkeen
Naapuripalstalaiset aikoivat laittaa pottua palstani laitaan kun sanoin että se loppuosa jää tyhjäksi. Hepä tekivät näin kun oli ylimääräisiä pottuja, mutta vieläkin jäi palstalle tyhjää. Sitten keksin että jospa kokeilen siihen lykätä pientä kukkapeltoa. Laitoin siis loppupalstan täyteen erilaisten kukkien siemeniä. Ja keskelle talloin pyöreän alueen johon mietinnässä olisi laittaa pari tuolia ja pöytä jotka voisin vaikkapa Facebookin Rovaniemen roskalavalta koittaa saada. Katsotaan saadaanko kukkapelto vai normaali rikkaruohopelto. Kesäkurpitsan taimet jäivät vielä kotiin, täytynee käydä ne istuttelemassa joku päivä.

Kerkkää pakkaseen

Kerkät kävin hakemassa myös tällä viikolla. Pari litraa pakkaseen. Niin ja takapihan perennapenkki kun on tyhjentynyt talven aikana ilmeisesti parempiin suihin niin päätin heittää siihen vain siemenvarastosta kukkien siemeniä enkä hankkinutkaan uusia perennoja siihen. Näemme taas myöhemmin miten tällekin tapaukselle käy. Monenlaista tuli istuteltua, kasvoi tai ei. Takapihan nurmikkokin näyttää kauhealta, mutta siihen on isketty vähän multaa ja nurmen siementä joten eiköhän sekin kohta ala vihertää.

Sitten vielä mattimyöhäisenä hetken innostuksesta nakkasin pariin pikku purnukkaan paria yrttiä kasvamaan, ehtii tai ei. Monena vuonna olen laittanut vaikka ja mitä yrttejä ja tänä vuonna kovasti aioin keväällä laittaa taas, mutta sitten en mukamas ehtinyt ja se jäi. Purkkeihin taisi tulla basilikaa, timjamia, sitruunamelissaa ja rohtopäivänhattua ja saivat vieläpä mennä suoraan kasvihuoneeseen kasvamaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti