torstai 1. lokakuuta 2015

Viimeisiä viedään

Palstamaa 30.9.2015
Kävinpä vielä eilen syyskuun viimeisenä päivänä kaivelemassa loput perunat, melkein kaikki porkkanat ja kuivuriin kehäkukkia, ruiskaunokkia ja fenkolia. Pottuja tuli mukava pikku säkillinen, porkkanoita kaaaauhea määrä ja kehäkukkiakin isoin satsi tälle kesää. Samalla keräilin vähän tukena olleita pajukeppejä palstamaan laidalle, josko niitä voisi ensi vuonnakin vielä käyttää. Viime kerralla keräsin jo melkein kaikki harsonpidikekivet syrjään samalla kun käärin harsot kasaan kesäkurpitsojen luo. Niin ja olen vienyt jo kaikki työkalut ja muoviset harsonpidikkeet kotiin. Eli talvea pukkaa! Siltä vaikuttaa kun on tämmöisiä syyssiivouksia menossa.

Kesäkurpitsat

Kohta kukkii!

Ei ainakaan kaikki ehdi varmaan kukkia ennen pakkasia

Syksyiseltä näyttää, palstat alkavat tyhjentyä

Palstamaan tiekin näyttää niin syksyiseltä

Saalista. Risman paperipussi puolillaan. Alla perunat.

Kuivuri vielä täyteen


Kotipuolessa keräsin viime viikonloppuna terassilta jo kesätavarat varastoon. Orvokit vielä jaksaa kuitenkin kukkia, pelargonioitakaan en ole raaskinut vielä pois laittaa. Harmittaa kun ei ole niille mitään talvehtimispaikkaa. Terassi näyttää jo aika tyhjältä, mutta tässä kun on pari päivää ollut komeita auringonpaisteita niin on vielä päässyt takapihalle fiilistelemään kesälämmöistä. Koiratkin ovat päässeet kärpäsiä jahtaamaan kun ne ovat heränneet pörräämään. Sisätilatkin on lämmenneet niinkuin kesällä konsanaan. Tänäänkin sisällä oli päivällä +26 astetta ja ihan rauhassa sai pitää terassin ovea auki.


Viime kerralla kirjoittelin ensimmäisestä kesäkurpitsasadosta ja siitähän sitten keittiössä syntyi lasagne. Oli kyllä hyvää! Suosittelen. :) Niin ja sainhan vielä myöskin eilen yhden pienen kesäkurpitsan palstamaalta kotiin. Ja vielä sinne jäi ainakin yksi kasvamaan, ellei pakkaset vie niin sen saa hakea myöhemmin.

Palstamaalla ei tosiaan nyt muuta tämän jälkeen ole kuin keräillä kukkasia niin kauon kunnes pakkaset ne vievät lopullisesti. Auringonkukista oli vasta ensimmäiset yrittämässä avata nuppujaan, saa nähdä ehtivätkö. Niin ja jäihän sinne muutama hassu porkkana ja ne kesäkurpitsat harson alle. Ja mahdollista on vielä nykiä vähän salaattejakin. Mutta kyllä tämä kesä alkaa hiljalleen palstamaan osalta olla tässä. Huh!


1 kommentti: