sunnuntai 4. elokuuta 2013

Satoa maalta

Piti vain käväistä mutta kun rikkaruohot oli taas vallotaneet aluetta niin hieman kävin niitäkin repimässä vähemmäksi. Sahanpurukatteet ovat toimineet aika hyvin, mutta ne paikat missä ei ole sahanpurua räjähtävät ihan kunnolla lyhyessä ajassa tuossa rikkaruohojuurisessa maassa. Olisipa jännä kokeilla viljellä sellaista uutta multaa joskus jossa ei olisi rikkaruohon juuria valmiina kytemässä tuhottomia määriä. Heinäkuu on ollut kovin kiireinen eikä palstalla tullut montaa kertaa piipahdettua. Mutta kylläpä siellä kuitenkin satoa tulee ja jotain muutakin kasvaa kuin rikkoja. Palstalta tuli tänään mukaan herneitä, pari miniporkkanaa ja nauriita. Salaattisekoituksesta on kasvanut mielenkiintoinen.. Siinä ei tunnu kasvavan muuta kuin punaista salaattia.. Mutta jotain salaattia sentään! Ensi viikolla pitänee hakea tillit pois ja laittaa kuivuriin.

Pitää kertoa puutarhankin kuulumiset tässä kun ehdin. Olethan sinä muistanut jo laittaa marjat pakkaseen talveksi? Minulla on nyt pakkasessa mansikat, mustikat ja hillat. Tulevalla viikolla 4H:n palstamaalla on tiedossa puna-, musta- ja valkoherukoiden itsepoimintaa. Keruuajat tulevat alkuviikosta Roin 4H:n nettisivuille. Tulkaahan keräämään jos ei ole vielä herukoita pakkasessa!

Punajuuret

Sokeriherne

Hunajakukat pärjää aina, oli rikkaruohot minkälaisia vain

Aitohunajakukka, aina pieniä ja suuria pörriäisiä täynnä

Salaatti"sekoitus"

Porkkanasaalis 5.8.

Tillit

Kehäkukkia, koska lie nuo saa kukittua..
 
maijamaalainen

Palstamaa 5.8.

Palstamaa 5.8. jovain on kaikki kasvanu! Muutamissa viikoissa hujauksen (katso heinäkuun kuvia). Elämme kasvukiireisiä aikoja.

Saalista 5.8.

namnam!

Kotona pestyinä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti